## **UPDATED AGENDA**

## **MBNMS Conservation Working Group**

Thursday, November 29, 2012, 1:30-5:00pm Elkhorn Slough National Estuarine Research Reserve--Conference Room 1700 Elkhorn Road, Watsonville, California 95076

Co-Chairs: Geoff Shester (Oceana) and Lauren Dockendorf (Save Our Shores) MBNMS Staff Lead: Karen Grimmer, Resource Protection Coordinator

- 1. Introductions & Announcements (1:30pm-30 mins)
- 2. Feature Topic: "The origin of California leatherback sea turtles and trans-Pacific partnerships for recovery" (2:00pm – 1 hour) a. Presentation by Dr. Scott Benson, NMFS

  - b. Ouestions
  - c. Discussion of "Sister Sanctuary" concept
  - d. Potential Next Steps
- 3. Break (3:00 pm 15 mins)
- 4. Forage species (3:15 pm 45 mins)
  - a. Update from last SAC meeting [Geoff]
  - b. Discussion of draft resolution
  - c. Template support letter for resolution [Anna]d. Strategy and assignment of tasks
- 5. Ecologically Significant Areas (4:00 pm 15 mins)
  - a. Update on CWG seafloor mapping efforts [Geoff]
  - b. Update on Sanctuary Ecologically Significant Areas (SESAs) [Karen]
  - c. Action Item: Provide Comments to SAC on SESAs
- 6. Key items on SAC December 2012 Agenda (4:15 pm- 30 mins) [Karen]
  - a. Role of CWG in the SAC process
- 7. Wrap-up, discuss future agenda items, schedule next meeting (4:45 pm- 15 mins)
- 8. Adjourn (5:00 pm)